vrijdag 12 juni 2009

BELGIË WINT VOETBALFINALE NA STRAFSCHOPPEN!

De Belgische Nationale voetbalploeg van Financiën won gisterennamiddag de finale van het Internationaal Sporttornooi te Hasselt.
Zij versloegen er Frankrijk met de penalties (4/2), na een 1-1 gelijkspel.
(Eindstand Voetbal)
Keeper Thierry Berghmans redde 2 van de 5 penalties !
Grote vreugde bij de Belgische spelers na de verdiende overwinning !
De Belgische voetballers op het erepodium ! ----------
Ook de Belgische tennissers behaalden een podiumplaats op dit internationaal tornooi.
Zij eindigden op de 3de plaats na Griekenland en Hongarije.
(Resultaat + Eindklassement tennis)
De tennissers Jaak Casier, Sven Hendrix, Mathieu Bataille en hun coach Eric Auspert behaalden brons ! ----------
Bij het tafeltennis wonnen de Belgen nog op de laatste wedstrijddag met 5-1 van Luxemburg.
Door deze overwinning kon de 5de plaats worden verzekerd.
(Uitslagen tafeltennis)
----------
In een sterk bezet schaaktornooi werden de Belgen verdienstelijk 6de.
(Uitslagen + eindstand schaken)
----------
Alle uitslagen van donderdag 11 juni 2009
----------
België eindigde met deze resultaten finaal op de 2de PLAATS in het ALGEMENE KLASSEMENT !
(omdat België hoger eindigt dan Frankrijk bij het voetbal, bekomt het de 2de plaats in het algemeen klassement van de 4 sportdisciplines)

Lucien Jacques en Henri Van Baelen zijn fier met de prachtige prestatie van hun Belgische ploeg !